Partnernyhetsbrev

Öppna webbversion | Skicka vidare

Dela brevet:

Nyheter från Tourism in Skåne - oktober

Skåne - en internationellt topprankad mat- och dryckesdestination 2020

Välkommen till höstens TiS-dag 14 november kl 09.30-16.30 på Folk Mat & Möten i Malmö

Kom och låt dig inspireras av pinfärska internationella trender. Ta del av det nationella arbetet med att positionera Sverige som matland, och få en inblick i vad som händer i Skåne just nu. Vi kan utlova nya insikter och utmärkta möjligheter att nätverka!
På programmet finns bland anant Edward Boëthius från United Minds, som just trendspanat med reThinkFood i SanFrancisco.

Från Visit Sweden kommer Jens Heed, ansvarig för Måltidsturismprogrammet och Michael Persson Gripkow Chief Brand and Strategic Marketing Officer.

Du kommer också att träffa lokala aktörer, och vi berättar om det nystartade projektet The Gastrolution of Skåne.

Tillsammans tar vi Skåne vidare mot en internationellt topprankad mat- och dryckesdestination. Vi tar avstamp i vår vision: Skåne – drivhuset för nya smakupplevelser, och positionen Sveriges skafferi – fyllt av naturlig och äkta passion.

Dagen modereras av Trine Grönlund.

Vi ses på Folk Mat & Möten! Anmäl dig nu för att säkra din plats.

Ängavallen - Från jord till bord

I ett mediesamarbete med Great Big Story som producerar storytelling-content i rörligt format har den här fina filmen om Ängavallen publicerats i sociala medier! Sprid gärna vidare i ditt nätverk.

Filmer från våra cykelleder

Två polska vloggare har cyklat på Kattegatt-, Sydkust- och Sydostleden och en av dem, Karol Werner, har skapat en inspirationsfilm som du kan se här till höger. Nedan finns länkar till båda killarnas vloggar.

Pengar att söka för naturturismföretag

Tillväxtverket utlyser mikrostöd till små företag inom naturturism. Stödet riktar sig till dig som driver ett mindre naturturismföretag, och som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder. Målet för insatsen är att vi ska få fler internationellt konkurrenskraftiga företag som arbetar med hållbara naturupplevelser.

Månadsrapport augusti

Det går fortsatt starkt uppåt i Skåne när det gäller gästnätter!

För de första åtta månaderna 2018 var antalet gästnätter i Skåne 4 578 054 st, vilket är en ökning med +3,8 %.

De utländska gästnätter i Skåne under årets första åtta månader var 1 197 836 st vilket motsvarar drygt 26 % av det totala antalet gästnätter, och en ökning med +9,3 % mot samma period 2017.

NOVEMBER
13

Mixed Reality Scandinavia

Den 13-14 november 2018 är det återigen dags för den internationella fiktionsturismkonferensen att gå av stapeln i Ystad. Välkommen att ta del av exempel på destinationsutveckling med berättelsen i centrum. 

Tourism in Skåne AB
Dockplatsen 26 | SE-205 01, Malmö, Sverige
Tel: 040-675 30 00 | tourisminskane.com